Παροχή επιδόματος 300 ευρώ σε άτομα που βρίσκονται σε μακροχρόνια ανεργία με αίτηση προς τη Διεύθυνση Υπηρεσιών Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

Περισσότεροι από 55.000 μακροχρόνια άνεργοι έλαβαν το επίδομα των 300 ευρώ από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, που θεσμοθετήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Την Τετάρτη (8/3) πίστωσε στους λογαριασμούς 8122 ανέργων το ποσό των 300 ευρώ. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων 1-2 ημέρες μετά την καταβολή τους. Το επίδομα θεσμοθετήθηκε με το νόμο «Δουλειές ξανά» και στοχεύει στην ενεργοποίηση ανέργων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πέντε χρόνια, μέσω της κατάρτισης Ατομικού Σχεδίου Δράσης.

Δικαιούχοι του επιδόματος 300 ευρώ είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των 5 ετών και κατόπιν καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ και έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ για άγαμους, 24.000 ευρώ για έγγαμους προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 27.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ephapax-khrematike-parokhe-gia-anergous. Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της παροχής, καθώς και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό ΑΣΔ. Θα εισέρχονται με κωδικούς TaxisNet στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και θα επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του ΑΣΔ ώστε να μετατραπεί αυτόματα σε Ψηφιακό ΑΣΔ. Όσοι άνεργοι δεν έχουν ήδη καταρτίσει ΑΣΔ θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους είτε μέ

δειτε ακομα