Εφορία: Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι τέλος του 2023 [vid]

Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις προς την Εφορία που πρέπει να είναι τακτοποιημένες πριν το τέλος του 2023 για να αποφευχθούν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες πρέπει να καταβάλουν την όγδοη δόση του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος του 2023, καθώς και την έκτη δόση για τον φόρο εισοδήματος.

Επίσης, όσοι ρυθμίζουν τις οφειλές τους πρέπει να καταβάλουν τις αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις, καθώς και να αντιμετωπίσουν ζητήματα καταβολής δόσεων για προηγούμενες επιστρεπτέες προκαταβολές.

Οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν μέχρι το τέλος του χρόνου για να καταβάλουν ηλεκτρονικά τις δαπάνες που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματός τους, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πρόσθετο φόρο ισοδύναμο με το 22% του ποσού που δεν έχουν καλύψει.

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας: Παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2024, καθώς και η προθεσμία για ψηφιοποίηση των οχημάτων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μη διανοητική εισφορά αποτελεί παράβαση και επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα σε αυτήν την περίπτωση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα