Σύλληψη του “Βασιλιά των Κρυπτονομισμάτων” στο Μαυροβούνιο

Η σύλληψη του Do Kwon στο Μαυροβούνιο αναστατώνει τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τον ίδιο τον Do Kwon. Ο Do Kwon έχει καταζητηθεί διεθνώς με την κατηγορία ότι εξαπάτησε επενδυτές, αποσπώντας πολλά δισεκατομμύρια δολάρια μέσω ενός σχήματος αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Η Terraform Labs, που βασίζεται στη Σιγκαπούρη, συνιδρυθηκε από τον Do Kwon και καταγγέλλεται πως σχεδίασε να αντλήσει δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές μέσω της προσφοράς και της πώλησης ενός συνδεόμενου συνόλου κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των swaps που βασίζονται σε τίτλους που αντικατοπτρίζουν τις μετοχές των ΗΠΑ. Το πιο διάσημο προϊόν, που προωθούσαν, είναι το «αλγοριθμικό stablecoin» Terra USD. Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία διαφήμισε το UST ως νόμισμα που προσφέρει τόκο έως και 20%.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ άσκησε αγωγή κατά του Do Kwon και της Terraform Labs, κατηγορώντας τους για εξαπάτηση επενδυτών και αποσπολή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος που πιστεύεται ότι είναι ο Do Kwon καθώς και ένα άλλο άτομο με το όνομα Han Chang-jun έχουν συλληφθεί στο Μαυροβούνιο. Την Παρασκευή, η αστυνομία της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη στο Μαυροβούνιο είναι ο Do Kwon καθώς υπήρχε ταύτιση στα δακτυλικά αποτυπώματα.

Το Μαυροβούνιο δεν έχει συμφωνία με τις ΗΠΑ ούτε με τη Νότια Κορέα για έκδοση κατηγορούμενων και για αυτό οι συλληφθέντες θα πρέπει να εκδοθούν είτε στη Σιγκαπούρη είτε σε άλλη χώρα όπου έχει σχέσεις υπέρ της έκδοσής τους.

δειτε ακομα