Η Deutsche Bank και οι επιπτώσεις των φόβων για χρεοκοπία

Την Παρασκευή (24/03), οι μετοχές της Deutsche Bank, ο μεγαλύτερος τραπεζικός ομίλος στη Γερμανία, έπεσαν απότομα, προκαλώντας παρατεταμένες πτώσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Η ανησυχία για τις αδυναμίες στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα προξενεί νέα ταραχή στις αγορές. Συγκεκριμένα, στην αρχή των συναλλαγών της Παρασκευής, οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωσαν πτώση 14% στο γερμανικό χρηματιστήριο.

Η δυσμένεια αντικατοπτρίζεται και στην επιθυμία της UBS να αγοράσει την ελβετική Credit Suisse – ένα κίνητρο που οδήγησε στην αποτυχία αυτής της αγοράς. Η πτώση τιμών για ανταλλαγή πιστωτικών αθετήσεων ασφαλίζει τους κατόχους ομολόγων από αναλήψεις τραπεζικής κατάρρευσης και είναι ένα άλλο ένδειξη για τους φόβους για την χρεοκοπία της Deutsche Bank.

Η Deutsche Bank χαρακτηρίζεται ως μια από τις 30 τράπεζες παγκοσμίως που είναι σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, και συνεπώς διατηρεί υψηλότερα επίπεδα κεφαλαιακών αποθεμάτων επειδή αυτή η χρεοκοπία θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένες απώλειες. Παρόλα αυτά, η τράπεζα έχει αναφέρει ότι έχει ένα αξ

δειτε ακομα