Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στην Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σε δήλωσή του ο υπουργός είπε ότι «Ήταν ξεκάθαρο! Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Για νέες και καλύτερες δουλειές και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο για όλους τους Έλληνες».

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Χατζηδάκης είχε συναντήσεις με διάφορους επικεφαλής αξιωματούχους. Συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης είχε συναντήσεις με στελέχη επενδυτικών και τραπεζικών ομίλων. Συζητήθηκαν οι προοπτικές της οικονομίας και κάλεσε τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Είχε αντίστοιχες συναντήσεις και με αναλυτές. Επίσης, παραχώρησε συνεντεύξεις σε δημοφιλή αμερικανικά δίκτυα.

Στην Ουάσιγκτον ο υπουργός συμμετείχε σε συναντήσεις για θέματα κλίματος και οικονομίας. Συμμετείχε επίσης σε συναντήσεις για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρημάτων και της τρομοκρατίας. Συζητήθηκαν επίσης θέματα της παγκόσμιας οικονομίας.

Τελευταία, συμμετείχε σε συνεδρίαση και σε γεύμα με πρέσβη και προξένους. Συνόδευαν τον κ. Χατζηδάκη άλλα στέλεχη της ελληνικής αντιπροσωπίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα