400.000 αιτήσεις για μείωση ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα ακίνητα

Περισσότερες από 400.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ασφαλίσει τα ακίνητά τους στην ΑΑΔΕ για να λάβουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ. Παρόλο που υπάρχουν ιδιοκτήτες που δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, η πλειοψηφία από αυτούς έχει επεκτείνει τα συμβόλαιά τους για να επωφεληθούν της έκπτωσης. Αυτή η κίνηση ενδέχεται να αυξήσει τον αριθμό των αιτήσεων του επόμενου έτους και να οδηγήσει σε μείωση του λογαριασμού του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με αναφορά της Καθημερινής, η ΑΑΔΕ θα αναρτήσει τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis στα τέλη του μήνα, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στα τέλη Απριλίου και την τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου 2025 σε 11 δόσεις.

Οι φορολογούμενοι ανάλογα με την κατάσταση των ακινήτων τους μπορεί να πληρώσουν το ίδιο ποσό ΕΝΦΙΑ με πέρυσι, να δουν τον λογαριασμό τους μειωμένο κατά 50% ή ακόμη και μηδενικό, ή ακόμη να αντιμετωπίσουν αυξημένη φορολογία αν έγιναν συγκεκριμένες αλλαγές στα ακίνητά τους.

Επιπλέον, υπάρχουν πλεονεκτήματα όπως έκπτωση 10% για ασφαλισμένα ακίνητα, πλήρη απαλλαγή για πληγένους από φυσικές καταστροφές για τρία χρόνια, και πλήρη απαλλαγή για νοικοκυριά με τρία εξαρτώμενα τέκνα και άνω ή ατόμους με αναπηρία άνω του 80%, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα