Σύγκρουση Καινούργιου – Πορτοσάλτε: Η επέμβαση του Μικρούτσικου και το τηλεφώνημα της διαμαρτυρίας.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος επέστρεψε στον σχολιασμό της εκπομπής «Super Κατερίνα» και αναφέρθηκε στην κόντρα που ξεσπάσει στην τηλεόραση μετά τα όσα είπε ο Αντώνης Κανάκης για τους δημοσιογράφους με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Ενώ ο Κανάκης δεν μίλησε με ονόματα, ο Μικρούτσικος τα είπε έξω από τα δόντια και καταφέρθηκε κατά του Άρη Πορτοσάλτε. Ο Μικρούτσικος εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιρροή των πολιτικών κομμάτων και των διαπλεκομένων συμφερόντων στην ελευθεροτυπία και τόνισε τη σημασία του ρόλου των δημοσιογράφων στην κοινωνία. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα των δημοσιογράφων του Watergate και της δουλειάς που κάνουν για την αποκάλυψη της αλήθειας, καθώς και στην ανάγκη διαχωρισμού των αξιόλογων δημοσιογράφων από τους αμειβόμενους στην πλάτη του λαού.

Ο Μικρούτσικος κατακρίνει την επιρροή των πολιτικών κομμάτων και των διαπλεκομένων συμφερόντων στην ελευθεροτυπία και υποστηρίζει τη σημασία του ρόλου των δημοσιογράφων στην κοινωνία. Αναφέρεται στο παράδειγμα των δημοσιογράφων του Watergate και στη δουλειά που κάνουν για την αποκάλυψη της αλήθειας. Επισημαίνει την ανάγκη διαχωρισμού των αξιόλογων δημοσιογράφων από τους αμειβόμενους στην πλάτη του λαού. Επιπλέον, κατακρίνει τον Άρη Πορτοσάλτε και την επιρροή του στα μέσα ενημέρωσης, καλώντας για διαχωρισμό της ήρας από το στάρι και των αξιόλογων δημοσιογράφων από τους λαμόγιους.Ο Άρης Πορτοσάλτε επιτέθηκε στην Κατερίνα Καινούργιου, σύμφωνα με τα λεγόμενα της παρουσιάστριας. Αυτό έγινε μετά από μια σειρά από γεγονότα που της έκαναν εντύπωση, όπως η χρήση από τον Πορτοσάλτε των λέξεων “τζιτζιφιογκέ” και “κομιλφό”. Ο Πορτοσάλτε είχε επίσης επιτεθεί στον Ανδρέα Μικρούτσικο και η Καινούργιου αναρωτήθηκε αν είχε επικοινωνήσει με άλλους συναδέλφους.

Η Κατερίνα Καινούργιου δέχθηκε τηλεφωνική επίθεση από έναν δημοσιογράφο, που φωτογραφήθηκε αργότερα με τον Άρη Πορτοσάλτε, για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα των Τεμπών. Η Καινούργιου αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος επέπληξε επίσης τον Ανδρέα Μικρούτσικο και της συνέστησε να μην ασχολείται με το θέμα. Η Καινούργιου αναρωτήθηκε αν ο δημοσιογράφος είχε επικοινωνήσει και με άλλους συναδέλφους. Ο Άρης Πορτοσάλτε είχε επιτεθεί στον Ανδρέα Μικρούτσικο προηγουμένως. Η Κατερίνα Καινούργιου δεν θα ξαναβάλει τον Πορτοσάλτε στο κεφάλι της.

δειτε ακομα

δειτε ακομα