Κωνσταντίνα: «Θα είναι λύτρωση να βρεθεί ο μπαμπάς μου που έχει χαθεί»

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό “Λοιπόν” και στον Ανδρέα Θεοδώρου, η αγαπημένη τραγουδίστρια Κωνσταντίνα μίλησε από καρδιάς για τις μνήμες που ξύπνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και την ελπίδα που φροντίζει πάντα να διατηρεί αναμμένη πως η σορός του πατέρα της θα βρεθεί.

Σας ξύπνησαν επώδυνες μνήμες ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Φυσικά και ξύπνησαν. Είναι κάτι που μπορεί να ξυπνήσει οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Είναι μια εμπειρία που ακολουθεί εμάς που έχουμε ζήσει τον πόλεμο σε όλη μας τη ζωή. Μπορώ να φανταστώ την κατάσταση στην Ουκρανία και στο Σουδάν.

Αυτό σας έκανε πιο δυνατή στη ζωή σας;

Σίγουρα είχε κάποια επίδραση στη ζωή μου, αλλά δεν μπορώ να πω εξίσου σίγουρα με ποιο τρόπο. Μερικές φορές νιώθω αποθαρρυμένη για το θέμα των αγνοουμένων. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε. Θα έλεγα πάντως ότι στην προσωπική μου ζωή, ο πόλεμος στην Κύπρο με έκανε πιο ανθεκτική για να αντιμετωπίζω δυσκολίες.

Ελπίζετε να βρεθεί η σορός του μπαμπά σας;

Πάντα ελπίζω. Αν επισκεφτείτε ένα οποιοδήποτε νεκροταφείο στην Κύπρο, θα δείτε ότι υπάρχουν μνήματα σημαδεμένα με σημαίες που τιμούν ανθρώπους που βρέθηκαν μετά από χρόνια σε ομαδικές ταφές. Κάνουμε DNA τόσα χρόνια και ελπίζουμε να βρεθεί. Θα ήταν απελευθέρωση για εμένα και την οικογένειά μου να βρεθεί. Αλλά για αυτό χρειάζονται μαρτυρίες. Γνωρίζουμε την περιοχή όπου συνελήφθη ο πατέρας μου και υπολογίζουμε ότι εκεί έλαβε χώρα η ομαδική εκτέλεση. Έτσι, αν υπάρξει κάποιο στοιχείο, θα συνεχίσουν τις έρευνες.

δειτε ακομα