Η ψωρίαση στη ζωή της Κάτιας Ταραμπάνκο: Μια εμπειρία που πρέπει να μιλάμε

Η διάσημη Έλληνας μοντέλο, Κάτια Ταραμπάνκο, μίλησε ανοιχτά για το θέμα της ψωρίασης και την εμπειρία της με το συγκεκριμένο αυτοάνοσο. Και παρόλο που πολλοί άνθρωποι πάσχουν από αυτή την πάθηση, η Κάτια το θεωρεί ένα θέμα ταμπού στην εποχή μας που πρέπει να σταματήσει. “Πρέπει να συνδέσουμε αυτή τη λέξη απλά με κάτι που είναι αυτοάνοσο και δεν μεταδίδεται. Είναι δικό μου, είναι μόνο σε εμένα και δυστυχώς, μερικές φορές έρχεται και φεύγει, όποτε αυτό θέλει. Είναι αυτοάνοσο και δεν μεταδίδεται”, τονίζει.

Σύμφωνα με την Κάτια, η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στη ζωή της η ψωρίαση ήταν σε ηλικία 14 ετών. Το μοντέλο περιέγραψε πώς ήταν σε όλο της το σώμα και εξαπλώθηκε γρήγορα. Οι γιατροί δεν μπορούσαν αρχικά να καταλάβουν τι ήταν αυτό, αλλά σύντομα της επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ψωρίαση. Μέχρι και σήμερα, η Κάτια βρίσκεται σε επικοινωνία με γιατρούς και προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο της πάθησης.

Ωστόσο, οι συνέπειες της ψωρίασης δεν είναι μόνο φυσικές, αλλά και ψυχολογικές. Όπως η Κάτια αναφέρει, ένιωθε ανασφαλής με το σώμα της και δεν ήθελε να πηγαίνει σε κολυμβητήριο ή να φοράει σορτσάκια γιατί έβλεπε τα σπυράκια της. Αυτό είχε επίπτωση στην επαγγελματική της καριέρα ως μοντέλο. Συγκεκριμένα, η Κάτια έμεινε έξι μήνες εκτός δουλειάς γιατί είχε εκδηλώσεις ψωρίασης σε όλο το σώμα της και οι φωτογράφοι δεν μπορούσαν να κάνουν ρετούς στις φωτογραφίες της.

Τέλος, η Κάτια ενημερώνει ότι το σύστημα της υγείας της βελτιώθηκε όταν πρόσεξε τη διατροφή της και επισκέφθηκε έναν ψυχολόγο για να διαχειριστεί την ανησυχία της σχετικά με την πάθηση.

Κάτια Ταραμπάνκο

δειτε ακομα