Αντώνης Παπαηλίας: «Εκτίθεμαι σε ρατσιστικές επιθέσεις – Μέρες που με έκαναν να κλαίω με μαύρα δάκρυα»

Από τη δημοφιλή Λόλα, ο Αντώνης Παπαηλίας μεταμορφώνεται στην αγαπημένη γιαγιά της ελληνικής τηλεόρασης στη σειρά “Οδός Ζαρίφη 2”, όπου υποδύεται τη γιαγιά Νούλα.

Ο 44χρονος performer μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! για την πορεία του μέχρι σήμερα, τους ρόλους που έχει υποδυθεί, καθώς και τα μηνύματα που έχει λάβει.

Στην παραγωγή της σειράς “Οδός Ζαρίφη 2”, ο Αντώνης τα βρίσκει πολύ κοντά με την Κατερίνα Ζαρίφη, που υποδύεται τη γιαγιά Νούλα. Η χημεία τους είναι εξαιρετική, και αυτό φαίνεται ακόμα και από μακριά.

Ο ρόλος της γιαγιάς Νούλας “γεννήθηκε” στα γραφεία του Open, όπου συζητούσαν με τους υπεύθυνους της εκπομπής ποιον ρόλο θα ταιριάζει στον Αντώνη. Ήθελαν κάτι διαφορετικό και η εν λόγω παραμυθένια γιαγιά αποτελεί συνδυασμό χαρακτηριστικών που έχει αντλήσει από ανθρώπους με τους οποίους έχει συνανατηθεί στο παρελθόν.

Ποτέ δεν θα φανταζόσουν ότι θα συμμετείχες σε καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή;

Ποτέ στη ζωή μου.

Θα ήθελες να είσαι στην τηλεόραση χωρίς να υποδύεσαι κάποιον ρόλο;

Θα μπορούσα να παρουσιάζω μια μουσική εκπομπή, αφού είναι κάτι που λατρεύω. Αλλά δεν θα ήθελα ποτέ να πρέπει να εκφράζω αρνητικά συναισθήματα για άλλους στην τηλεόραση. Δεν επιθυμώ να χρησιμοποιώ αρνητικότητα ή να προκαλώ δυσαρέσκεια. Πιστεύω στην ευγένεια και στον σεβασμό προς όλους.

Στο show “Just the 2 of Us” συμμετείχες ως Λόλα μαζί με το Λευτέρη Μητσόπουλο και κερδίσατε. Πώς ένιωσες γι’ αυτή την εμπειρία;

Όταν με πρότειναν το project αυτό, μου δόθηκε μεγάλη χαρά. Ξεκίνησα με ανασφάλειες, περιμένοντας να είναι μια σύντομη εμπειρία, αλλά τελικά λατρέψαμε από τον κόσμο. Εκείνη την περίοδο, η θεραπεία που ακολουθούσα με έβαλε σε τάξη και με βοήθησε να αντιμετωπίσω τις ανησυχίες μου.

Είχες φόβο για τα αρνητικά σχόλια που θα ακολουθούσαν;

Δεν ασχολούμαι πολύ με τα social media, παρόλα αυτά ήξερα ότι θα υπήρχαν αρνητικά σχόλια. Ευτυχώς, έλαβα πολλά θετικά σχόλια και μηνύματα αγάπης, αν και υπήρξαν και ρατσιστικά σχόλια που δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω ψυχολογικά. Υπήρχαν μέρες που με έκαναν να κλαίω με μαύρα δάκρυα.

Απαντούσες στα ρατσιστικά σχόλια;

Σπάνια. Στα 44 μου, έχω κουραστεί να ασχολούμαι με ρατσιστικές επιθέσεις. Όταν ένιωσα ότι υπερέβηκε κάποιος τα όρια, απευθύνθηκα στην αστυνομία. Στο παρελθόν, είχα καταθέσει μήνυση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λόγω απειλών που είχα δεχτεί. Χρειάζεται περισσότερη ευαισθησία και εκπαίδευση. Ελπίζω να επικεντρωθούμε όλοι στη θετική πλευρά και να προχωρήσουμε στη ζωή μας με αισιοδοξία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα