Η Brooke Shields ξεκίνησε την καριέρα της νωρίς.

Η Brooke Shields ξεκίνησε την καριέρα της νωρίς. Πολύ νωρίς. Μόλις στα 12 της χρόνια κατόρθωσε να κλέψει τις εντυπώσεις στο Fairly Child, υποδυόμενη ένα κορίτσι που εργαζόταν ως πόρνη στην Νέα Ορλεάνη στις αρχές του 20ου αιώνα. Συνέχισε το μόντελινγκ ενώ τη δεκαετία του 1980 πρωταγωνίστησε στη “Γαλάζια Λίμνη”, την ταινία που την καθιέρωσε ως το αγαπημένο παιδί της Αμερικής.

 

Αυτές οι δύο ταινίες αρκούσαν για να τη μεταμορφώσουν σε σταρ, προτού καλά-καλά κλείσει τα 15. Η άψογη, σχεδόν παρθένα, ομορφιά της την οδήγησε κατευθείαν στην κορυφή, μαζί ασφαλώς με το ταλέντο της. Η ίδια όμως δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τον κόσμο του θεάματος – κάτι που αποδείχθηκε στη μετέπειτα πορεία της.

Τα προβλήματα με την “Γαλάζια Λίμνη”

Όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της “Γαλάζιας Λίμνης”, υπήρχαν δύο βασικά προβλήματα. Το πρώτο ήταν το ύψος της (1,83 μ.) -ήταν 5 πόντους πιο ψηλή από τον συμπρωταγωνιστή της Christopher Atkins- και το δεύτερο πως καθόλη την διάρκεια θα έπρεπε να φορά ένα ειδικό κολλώδες σπρέι στα μαλλιά της, ώστε αυτά να γλιστρούν και να καλύπτουν το στήθος της.

Αξίζει να αναφερθεί πως το τελευταίο γεγονός οδήγησε την ίδια και την παραγωγή στα δικαστήρια. Αυτό δεν την εμπόδισε να είναι παντού μετά. Εξώφυλλα, διαφημίσεις, καμπάνιες βρίσκονταν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά της.

Κάποια στιγμή είχε φτάσει στο σημείο να βγάζει $10.000/ ημέρα. Καθόλου άσχημα.

Η έξοδος και η επιστροφή

Το 1983, θεώρησε προτιμότερο να αφήσει στην άκρη την καριέρα της ως μοντέλο και ηθοποιός για να φοιτήσει στο Princeton, από όπου και στη συνέχεια πήρε πτυχίο στις λατινογενείς γλώσσες.

 

Η επιστροφή της στην υποκριτική έγινε στις αρχές των 90s: Πρωταγωνίστησε στα sitcom του NBC Immediately Susan (1996-2000) -για το οποίο έλαβε δυο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα- και Lipstick Jungle (2008-2009). Το 2017, είχε πρωταγωνιστικό γκεστ ρόλο στο Legislation & Order: Particular Victims Unit στην 19η σεζόν.

Το 2014, η έκανε την φωνή της Beverly Goodman στην σειρά κινουμένων σχεδίων της Grownup Swim Mr. Pickles και στην συνέχειά της Momma Named Me Sheriff.

Brooke Shields, A Woman We LoveGetty Pictures
ΜΠΡΟΥΚ ΣΙΛΝΤΣ 2Getty Pictures
ΜΠΡΟΥΚ ΣΙΛΝΤΣ 1Getty Pictures
ΜΠΡΟΥΚ ΣΙΛΝΤΣ 3Getty Pictures
ΜΠΡΟΥΚ ΣΙΛΝΤΣ 4

δειτε ακομα

δειτε ακομα