Σύντομη αναδιατύπωση στα ελληνικά:

Η Eva Longoria γεννήθηκε στο Κόρπους Κρίστι του Τέξας στις 15 Μαρτίου του 1975. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Louis Gates Jr., ο παλαιότερος πρόγονος της είναι ο Lorenzo Suárez de Longoria, ο οποίος έφυγε από την Ισπανία το 1603 και αποικίστηκε τη Μεσοαμερική. Το 1767, ο έβδομος προπάππους της, ο οποίος είχε σχεδόν 4.000 στρέμματα γης κατά μήκος του ποταμού Ρίο Γκράντε, τα οποία του παραχωρήθηκαν από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ της Ισπανίας, έγινε ο κάτοχος της έκτασης. Οι Longoria διατήρησαν αυτή τη γη για περισσότερο από έναν αιώνα, αλλά μετά τον Αμερικανομεξικανικό Πόλεμο και τον Αμερικανικό Εμφύλιο, έχασαν την ησυχία τους, καθώς ο τόπος τους ανήκε πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες και άρχισε να αποτελεί πόλο έλξης για εποίκους.Η Eva Longoria είναι μια ηθοποιός και παραγωγός που έγινε γνωστή από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά “Desperate Housewives”. Εκτός από την καριέρα της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, είναι επίσης μια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων.

Σύμφωνα με τεστ DNA που έκανε, η γενετική καταγωγή της είναι κατά 70% ευρωπαϊκή, κατά 27% ιθαγενής αμερικανική και κατά 3% αφρικανική. Παρόλα αυτά, αυτοπροσδιορίζεται ως Τεξικανή, δηλαδή Μεξικανοαμερικανίδα από το Τέξας.

Εκτός από την καριέρα της, η Eva Longoria είναι επίσης γνωστή για την ακτιβιστική της δράση και την υποστήριξή της στα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων. Είναι μια γυναίκα που αξίζει τον σεβασμό και την εκτίμησή μας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα