Ζελένσκι: Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται για νέα επίθεση ενάντια στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να εκτελέσουν νέα επίθεση ενάντια στην Ουκρανία, πιθανότατα στο τέλος του Μαΐου ή το καλοκαίρι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας αποκάλυψε ότι η προηγούμενη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμεναν.

Η Ουκρανία έχει ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες γι’ αυτό. Επίσης, σχολίασε τις αλλαγές στην ηγεσία των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων που σχετίζονται με το νέο σχέδιο δράσης στα πεδία των μαχών.

Ο Ζελένσκι αποκάλυψε ότι η Ρωσία είχε προηγουμένως επηρεάσει τα σχέδια αντεπίθεσης της Ουκρανίας για το 2023 πριν καν αυτά υλοποιηθούν, έχοντας σοβαρές επιπτώσεις στη χώρα. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας της Ουκρανίας για την επιτυχία στον πόλεμο ενάντια στη Ρωσία.

Τέλος, ανέφερε ότι η νίκη της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από την στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης και εξέφρασε αισιοδοξία για την έγκριση ενός πακέτου βοήθειας ύψους 60 δισ. δολαρίων από το αμερικανικό Κογκρέσο. Επίσης, αποκάλυψε ότι 31.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο με τη Ρωσία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα