Ζελένσκι: Οι μάχες στο ανατολικό μέτωπο θα αποφασίσουν το μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι το μέλλον της χώρας του εξαρτάται από την έκβαση των μαχών σε στρατηγικής σημασίας περιοχές στο ανατολικό μέτωπο. Ο πρόεδρος επισήμανε τη δύσκολη κατάσταση στα ανατολικά και την ανάγκη να καταστραφεί η στρατιωτική δύναμη του εχθρού. Επίσης, αναφέρθηκε σε περιοχές όπως Μπιλοχορίφκα, Μαρίνκα, Αβντίφκα, Μπαχμούτ, Βουλεντάρ και Καμιάνκα, όπου διακυβεύεται το μέλλον των Ουκρανών.

Δεκάδες ουκρανοί στρατιώτες ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στα άρματα μάχης Leopard 2A4 στη Σαραγόσα, Ισπανία. Η ισπανική κυβέρνηση θα παραδώσει έξι Leopard 2A4 στην Ουκρανία την άνοιξη. Οι ουκρανοί στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους έχοντας αποκομίσει «πολύ ικανοποιητική» γνώση των αρμάτων μάχης Leopard.

Το Κίεβο έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις από τους δυτικούς συμμάχους του για παραδόσεις προηγμένων αρμάτων μάχης προκειμένου να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή, ενώ άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, η Πολωνία και η Πορτογαλία, έχουν γνωστοποιήσει ότι θα παραδώσουν συνολικά 48 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.

δειτε ακομα