Ζαχάροβα: Αντίποινα αν κατασχεθούν έσοδα από τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

Ωχ, φαίνεται πως υπάρχουν πιθανότητες να έχει αντιποίνων η Ρωσία αν η Δύση πάρει χρήματα από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Αυτή την είδηση μετέφερε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόσφατα, οι ηγέτες της G7, ομάδας μερικών από τα πιο αναπτυγμένα κράτη, συμφώνησαν να χορηγήσουν ένα δάνειο 50 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια.

Η Ρωσία προειδοποιεί ότι αυτή η ενέργεια θα είναι παράνομη και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη Δύση, μπορεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Η Ζαχάροβα αποκάλυψε πως η Ρωσία διαθέτει πολλά δυτικά κεφάλαια υπό την ρωσική δικαιοδοσία, τα οποία μπορεί να γίνουν στόχοι για αντίποινα. Αν και δεν αποκάλυψε ακριβώς τη φύση αυτών των αντιποίνων, υποστήριξε πως υπάρχουν πολλά πολιτικά και οικονομικά αντίμετρα στη διάθεση της χώρας της.

Επιπλέον, η Ζαχάροβα αναφέρει ότι η Ρωσία έχει λάβει “άμεσα σήματα” από χώρες της G7 πως δεν θα συμμετάσχουν σε τέτοιες ενέργειες, ενδεχομένως λόγω του υψηλού κόστους. Δυστυχώς, δεν αποκάλυψε τις χώρες αυτές ή περισσότερες λεπτομέρειες για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες της.

δειτε ακομα

δειτε ακομα