Κατηγορητήριο διαβαθμισμένων εγγράφων: 37 κατηγορίες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Τo κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ είναι δημόσιο και αποκαλύπτει ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορείται για 37 κατηγορίες στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων, τα οποία κατέλαβε από τον Λευκό Οίκο και πήρε μαζί του στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο, σύμφωνα με τον Guardian.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Τραμπ αποθήκευε διαβαθμισμένα έγγραφα σε διαφορετικούς χώρους του θέρετρο του, όπως μια αίθουσα χορού, ένα μπάνιο και ντους, έναν χώρο γραφείου, την κρεβατοκάμαρά του και μια αποθήκη.

Επίσης, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Τραμπ εξέδωσε οδηγία στον βοηθό του, Γουόλτ Ναούτα, να μετακινήσει κουτιά με αρχεία για να τα αποκρύψει από το δικηγόρο του και το FBI.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία παρακώλυσης της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά τα διαβαθμισμένα έγγραφα, δύο δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ παραιτήθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ και το Reuters, μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην πρόεδρος παραπέμφθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για διακράτηση απόρρητων εγγράφων, παρακώλυση της δικαιοσύνης και άλλα αδικήματα.

Επιπλέον, η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθος του Τραμπ, Γουόλ Νόουτα, παραπέμφθηκε και αυτός στη συγκεκριμένη υπόθεση διαβαθμισμένων εγγράφων.

Ο Νόουτα είχε δηλώσει αρχικά στις αρχές ότι δεν ήξερε αν ο Τραμπ κρατούσε διαβαθμισμένα έγγραφα, αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι μετέφερε ορισμένα κιβώτια με έγγραφα από το σπίτι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κλήθηκε να εξετάσει βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Μαρ-α-Λάγκο, τα οποία έδειξαν ότι τα κιβώτια είχαν μετακινηθεί, ανοίγοντας τη δυνατότητα παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Οι αρχές έκαναν έρευνα πέρσι

δειτε ακομα