Κλοπή αρχαιοτήτων από το Βρετανικό Μουσείο πουλήθηκαν στο eBay

 

Αντικείμενα από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου πωλήθηκαν στο eBay με εξευτελιστικές τιμές, ενώ η έρευνα για τις χαμένες αρχαιότητες βρίσκεται σε εξέλιξη. Μιλώντας για το θέμα, εκπρόσωπος του μουσείου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες καθώς υπάρχει έρευνα από την Μητροπολιτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Μουσείο, τα αντικείμενα που λείπουν χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 18ο αιώνα και περιλαμβάνουν μικρά αντικείμενα που φυλάγονταν σε μια αποθήκη. Ως ύποπτος για την κλοπή των αρχαιοτήτων αναφέρεται ο 56χρονος εργαζόμενος του μουσείου, Πίτερ Τζον Χιγκς.

Οι αρχαιότητες πουλήθηκαν στο eBay με πολύ χαμηλές τιμές, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της ασφάλειας και προστασίας των εκθεμάτων στο Βρετανικό Μουσείο. Η αξία των αντικειμένων που λείπουν εκτιμάται σε 80 εκατομμύρια λίρες, ενώ μεγάλο μέρος από αυτά δεν ήταν ασφαλισμένα.

Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το μουσείο προσπαθεί να ενισχύσει την ασφάλεια και την καταγραφή των εκθεμάτων προκειμένου να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

δειτε ακομα