Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ εξελέγη βουλευτής μετά από 7 αποτυχημένες προσπάθειες

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Reform UK, κατάφερε να κερδίσει ένα έδραν στο βρετανικό κοινοβούλιο, στο Κλάκτον του Έσσεξ, Αγγλία, για πρώτη φορά μετά από πολλές προσπάθειες.

Η αντιμεταναστευτική του προσέγγιση και η στήριξή του στο Brexit τον έχουν κάνει έναν από τους πιο φημισμένους και συζητούμενους πολιτικούς στη Μεγάλη Βρετανία. Μετά από 7 αποτυχημένες προσπάθειες να εκλεγεί στη Βουλή των Κοινοτήτων, τα κατάφερε φέτος να κερδίσει τον υποψήφιο των Συντηρητικών και να καταλάβει την έδρα.

«Υπάρχει μια μεγάλη κενότητα στην κεντροδεξιά κατεύθυνση στη βρετανική πολιτική, και είναι δική μου δουλειά να το συμπληρώσω. Αυτό είναι το σχέδιό μου», δήλωσε από την εκλογική του περιφέρεια. «Σκοπεύω να δημιουργήσω ένα μαζικό κίνημα σε εθνικό επίπεδο, τα επόμενα χρόνια, με στόχο να έχει μεγάλη επίδραση στις εκλογές του 2029», πρόσθεσε.

Το πρώτο exit poll προέβλεπε 13 έδρες για το Reform UK, ωστόσο τώρα η αναθεωρημένη πρόβλεψη του BBC δείχνει 4 έδρες για το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ. «Θέστε με στοίχημα, φίλοι, αυτό είναι μόνο η αρχή» της κίνησης «που θα σας εκπλήξει όλους», υποστήριξε.

δειτε ακομα

δειτε ακομα