Βραζιλία: Το Δικαστήριο επικύρωσε την καταδίκη του Μπολσονάρου για τις επιθέσεις του σε δημοσιογράφους

Ένα Εφετείο στη Σάο Πάουλο επικύρωσε την ποινή του άκρας δεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, για τις συνεχείς επιθέσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της θητείας του (2019-2022).

Το Δικαστήριο επιβεβαίωσε την απόφαση του Ιουνίου του 2022 που αποφάνθηκε υπέρ του Συνδικάτου Επαγγελματιών Δημοσιογράφων της Πολιτείας Σάο Πάουλο (SJPSP), όπως αναφέρει το ίδιο μέσω του ιστοτόπου του.

Το SJPSP προσέβαλε το Μπολσονάρου για τις “συνεχείς επιθέσεις του” κατά των δημοσιογράφων, τις οποίες θεωρούσε ως “συστηματική ηθική παρενόχληση” σε βάρος των “επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης”.

Παρ ‘όλα αυτά, το Εφετείο μείωσε στο μισό το ποσό των ζημιών και των τόκων που επιβλήθηκαν στον πρώην πρόεδρο, που είναι τώρα 50.000 reais (9.250 ευρώ), από τα αρχικά 100.000 που είχαν επιδιωχθεί.

Το SJPSP δήλωσε: “Αυτή η νίκη είναι ένα σημαντικό βήμα για το επάγγελμα ως σύνολο, το οποίο υπέστη επανειλημμένες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του Ζαΐρ Μπολσονάρου”. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μπολσονάρου άσκησε συχνά κριτική εναντίον του Τύπου, κατηγορώντας τους για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων προκειμένου να τον βλάψουν, ιδίως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος.

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι δεν κατηγορήθηκε απόλυτα για επιθέσεις κατά της δημοσιογραφικής κοινότητας συνολικά, αλλά εναντίον συγκεκριμένων ατόμων.

δειτε ακομα