Τζο Μπάιντεν: Με ένα τρίλεπτο βίντεο ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για το 2024

 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία, μέσω ενός τριλεπτου βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο την Τρίτη. Στο βίντεο, καλεί τους ψηφοφόρους να τον υποστηρίξουν για να τελειώσει τη δουλειά του, αντιμετωπίζοντας την πιθανή υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο τρίλεπτο βίντεο, ο Τζο Μπάιντεν μιλά για τα πρώτα του χρόνια στο αξίωμα και τονίζει ότι πάλευε για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Επιπλέον, προειδοποιεί για τους «εξτρεμιστές MAGA» που απειλούν αυτές τις ελευθερίες σε όλη τη χώρα, χρησιμοποιώντας το σύνθημα του Τραμπ.


Η επίσημη δήλωση υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν έρχεται τέσσερα χρόνια μετά από την ημέρα που δήλωσε ότι θα διεκδικούσε την προεδρία. Υποστήριξε τότε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να αποτραπεί ο κ. Τραμπ να επανεκλεγεί.

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ καταδεχτεί να διεκδικήσει την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων, θα αποτελέσει τον πρώτο πρώην πρόεδρο να κάνει κάτι τέτοιο. Η κληρονομιά του τωρινού αμερικανού προέδρου θα καθοριστεί από το αν θα μπορέσει να εμποδίσει την επιστροφή του Τραμπ στην εξουσία.

Στο βίντεο δεν αναφέρεται ονομαστικά ο Τραμπ, αλλά η αναφορά στους «εξτρεμιστές MAGA» είναι σαφής, ενώ το βίντεο ξεκινά με σκηνές της επίθεσης στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει στο βίντεο «Κάθε γενιά Αμερικανών αντιμετωπίζει μια στιγμή που έπρεπε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία» και προσθέτει: «Να υπερασπιστούμε τις προσωπικές μας ελευθερίες. Να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ψήφου και τα πολιτικά μας δικαιώματα. Και αυτή είναι η στιγμή μας».

δειτε ακομα