Τζο Μπάιντεν: Ο πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν είναι ο νέος επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν θα διαδεχτεί το στρατηγό Μαρκ Μίλι, ως επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμησή του για τις ηγετικές ικανότητες του πτέραρχου Μπράουν, ο οποίος είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Όταν εγκριθεί από τη Γερουσία για μια τετραετή θητεία, ο Τσαρλς Μπράουν θα είναι ο δεύτερος Αφροαμερικανός επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, μετά τον Κόλιν Πάουελ (1989-1993).

Η ανακοίνωση έγινε στο Λευκό Οίκο, σε μια εκδήλωση όπου ο πρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε με τον πτέραρχο Μπράουν, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν. Η Κάμαλα Χάρις είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και ο Λόιντ Όστιν είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έκανε έκκληση στη Γερουσία να εγκρίνει τον διορισμό του Μπράουν. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να καθυστερήσει, καθώς ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τόμι Τάμπερβιλ έχει μπλοκάρει από τον Φεβρουάριο τους διορισμούς του Πενταγώνου, ισχυριζόμενος ότι το υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιεί ανάρμοστα τα χρήματα των φορολογουμένων για να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης στρατιωτικών που θέλουν να κάνουν άμβλωση σε πολιτείες όπου δεν υπάρχει απαγόρευση.

δειτε ακομα