Τρομοκράτης σκότωσε 6χρονο μουσουλμάνο αγόρι με 26 μαχαιριές

Ένα 71χρονο άνδρας στο Σικάγο δολοφόνησε ένα 6χρονο αγόρι και τραυμάτισε σοβαρά την 32χρονη μητέρα του με μαχαιριές. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο δράστης επέλεξε τα θύματα λόγω της θρησκευτικής τους πίστης και ότι η επίθεση βρίσκεται σε συνάρτηση με την ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Το παιδί που δέχθηκε 26 μαχαιριές δυστυχώς υπέκυψε στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα του αναμένεται να επιζήσει. Η αστυνομία και οι ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ έχουν τεθεί σε επιφυλακή εξαιτίας της αύξησης της αντισημιτικής ή ισλαμοφοβικής βίας. Το FBI, μαζί με εβραϊκές και μουσουλμανικές ομάδες, έχουν επισημάνει ότι υπάρχει αύξηση της ρητορικής μίσους και απειλής.

Η μητέρα επικοινώνησε με την αστυνομία για να προσπαθήσει να προστατέψει τον γιο της κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα δύο θύματα μέσα στο σπίτι, σε ένα υπνοδωμάτιο. Και τα δύο θύματα είχαν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο στήθος, το σώμα και τα άνω άκρα. Κατά τη νεκροτομή, αφαιρέθηκε από την κοιλιακή χώρα του παιδιού μια 15εκατοστών λεπίδα.

Ο επικεφαλής του γραφείου του CAIR στο Σικάγο, Άχμεντ Ρεχάμπ, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ο δράστης χτύπησε την πόρτα των θυμάτων και προσπάθησε αρχικά να πνίξει τη γυναίκα, λέγοντάς της: “Οι μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνουν!” αναφέροντας ένα μήνυμα SMS που η γυναίκα είχε στείλει στον πατέρα του παιδιού από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα