Τραμπ: Σε ένα μήνα θα γίνει γνωστό αν θα του ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένει να κληθεί να δώσει λογαριασμό στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης αναφορικά με την πληρωμή των 130.000 δολαρίων που έκανε στην ηθοποιό πορνό Στόρμι Ντάνιελς. Η ποινική δίωξη εναντίον του Τραμπ θα γίνει γνωστή σε ένα μήνα, γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η δικαιοσύνη δεν αναμένεται να προχωρήσει πριν από την 24η Απριλίου για το ενδεχόμενο αυτής της ποινικής δίωξης. Ο Τραμπ αντέδρασε στην είδηση αυτή τονίζοντας πως δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα και ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι απάτη. Το θέμα αυτό είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό, καθώς δεν έχει υπάρξει ποτέ προηγουμένως παρόμοια δίωξη εναντίον ενός πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι κατηγορίες αφορούν στην πιθανή παραβίαση της νομοθεσίας για την χρηματοδότηση κομματικών εκστρατειών, καθώς και στην κατηγορία πλημμέλειας λόγω ψευδών δηλώσεων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει περαιτέρω σχόλια από το γραφείο της εισαγγελίας του Μανχάταν σχετικά με το θέμα αυτό.

δειτε ακομα