Διάλυση της συμμαχίας της αντιπολίτευσης μετά την ήττα του Κιλιτσντάρογλου στις Τουρκικές Εκλογές

Μετά την ήττα της αντιπολίτευσης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Τουρκικές Εκλογές της 28ης Μαΐου, η συμμαχία της αντιπολίτευσης διαλύεται, και αυτό δεν εκπλήσσει κανέναν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sabah».

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάλεσε τους επικεφαλής των υπολοίπων κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές, όπου έλαβε χώρα η συμμαχία της αντιπολίτευσης, και τους ενημέρωσε ότι μπορούν να επιστρέψουν στα κόμματά τους.

Η Εθνική Συμμαχία, που ανταγωνίστηκε τον Ερντογάν, αποτελείται από τα εξής κόμματα: Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), Καλό Κόμμα (İyi Parti), Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA), Κόμμα του Μέλλοντος (Gelecek Partisi), Κόμμα της Ευτυχίας (Saadet Partisi) και Δημοκρατικό Κόμμα (Demokrat Partisi).

O γενικός γραμματέας του Καλού Κόμματος, Ουγκούρ Ποϊράζ, επιβεβαίωσε αυτήν την είδηση, αλλά δεν απέκλεισε μια μελλοντική συνεργασία και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα γίνουν σε λίγους μήνες από τώρα.

Επί του παρόντος, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα βρίσκεται σε μια κρίσιμη διαδικασία, ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο Κιλιτσντάρογλου αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στο κεντρικό γραφείο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής.

δειτε ακομα