Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν σίγουρος για τη νίκη του

Οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία βρίσκονται στο στάδιο του δεύτερου γύρου και οι δύο υποψήφιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνεχίζουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες επικεντρώνοντας στην αντιπαράθεση τους. Μεταξύ άλλων, ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν για τις διαπραγματεύσεις του με τρομοκράτες.

Δεν έλειψαν όμως και τα fake news κατά τη διάρκεια της καμπάνιας. Οπαδοί του Ερντογάν δημιούργησαν πλαστές προεκλογικές αφίσες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Κιλιτσντάρογλου, στις οποίες όμως εμφανίζονται ακόμα και το λογότυπο του κόμματος του Ερντογάν. Παρόλα αυτά, ο Ερντογάν διατυπώνει αυξανόμενη βεβαιότητα για τη νίκη του, ενώ οι ψηφοφόροι πιθανότατα υποστηρίξουν τη σταθερότητα μετά την επικράτηση του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Ερντογάν στο Twitter έγραψε: “Αξιότιμοι συμπατριώτες και σύντροφοί μου, βιώνουμε τις πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία μας. Σας εμπιστεύομαι”.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία δεν είναι ανοικτή μόνο στους Τούρκους, αλλά και στους Κούρδους, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό πληθυσμό της χώρας. Παρόλα αυτά, αν και πολλοί Κούρδοι θεωρούν τον Ερντογάν ως έναν δυνατό ηγέτη, άλλοι αντιτίθενται στις πολιτικές του κατά των Κούρδων και στις επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

δειτε ακομα