Τουρκία: “Τα νησιά είναι υπό κατοχή” – Τι είχε πει ο Κιλιτσντάρογλου σχετικά με το Αιγαίο πριν από μερικούς μήνες.

Ο αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έχει απειλήσει παλαιότερα με εισβολή και έχει δηλώσει ότι θα πάρει όλα τα ελληνικά νησιά. Στις πρόσφατες δηλώσεις του, δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνοτουρκικά ζητήματα κατά την προεκλογική περίοδο, μετά τους φονικούς σεισμούς. Ο Κιλιτσντάρογλου είχε προηγουμένως απειλήσει ότι θα πάρει τα ελληνικά νησιά, λέγοντας ότι “τα νησιά είναι υπό κατοχή. Ερντογάν, πήγαινε να τα πάρεις όπως ο Ετζεβίτ στην Κύπρο”.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Κιλιτσντάρογλου είχε αναφέρει ότι “θα αλλάξει η κυβέρνηση, να αναλάβουμε εμείς. Οι Έλληνες και οι ελληνικές κυβερνήσεις ξέρουν πως έχουμε καταγωγή από τις ‘εθνικές δυνάμεις’. Ξέρουν καλά ποια είναι η παράδοση”. Ο Κιλιτσντάρογλου έχει απειλήσει ότι θα πάρει όλα τα ελληνικά νησιά το 2019 και έχει δηλώσει ότι “η Ελλάδα κατέλαβε 18 νησιά στο Αιγαίο. Το λέω πάντα. Φίλε μου απαντάς σε ό,τι λέω. Πες έστω μια πρόταση γι’ αυτά τα 18 νησιά. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας μου απάντησε και είπε ‘μολών λαβέ’!”.

Ο Κιλιτσντάρογλου έχει επίσης αναφέρει ότι θα πάρει τα ελληνικά νησιά όπως ο Ετζεβίτ στην Κύπρο και έχει επικρίνει την Ελλάδα για την κατάληψη των νησιών. Οι δηλώσεις του αυτές δημιουργούν ανησυχία για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνοτουρκικά ζητήματα κατά την προεκλογική περίοδο, μετά τους φονικούς σεισμούς.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Κιλιτσντάρογλου απείλησε ότι θα πάρει τα ελληνικά νησιά, λέγοντας ότι “τα νησιά είναι υπό κατοχή. Ερντογάν, πήγαινε να τα πάρεις όπως ο Ετζεβίτ στην Κύπρο”.

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε προηγουμένως δηλώσει ότι “εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς που λένε ‘έρχομαι, θα έρθω, θα έρθω ξημερώματα’. Τι έκανε όμως ο Ετζεβίτ; Ο στρατός πήγε και έκανε την απόβαση, ως πρωθυπουργός πήγε στο γραφείο του και ανακοίνωσε ‘ο στρατός μας τώρα είναι στην Κύπρο’ και τελείωσε. Τελείωσε. Εκείνα τα νησιά είναι υπό κατοχή. Γίνεται η κατ

δειτε ακομα

δειτε ακομα