Τούρκικα Μέσα για τη φρεγάτα Belharra: Ας μην τη χρησιμοποιήσουν

Στην Τουρκία παρακολουθούν με δέος την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra. Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φρεγάτα που αγοράζει η Ελλάδα μετά από 25 χρόνια και είναι εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας όπλα, αισθητήρες και ραντάρ.

Το δελτίο ειδήσεων του TGRT HABER ανέφερε την καθέλκυση της γαλλικής φρεγάτας Belharra από την Ελλάδα. Τα τουρκικά μέσα υπογραμμίζουν ότι αν και η Ελλάδα έχει προμηθευτεί και 18 μαχητικά Rafale, η αγορά αυτής της φρεγάτας είναι άχρηστη και ελπίζουν να μην τη χρησιμοποιήσει.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ακύρωσε μια ομιλία και μια συνάντησή του με Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά εμφανίστηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του. Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι αυτή η πολιτική ασθένεια είναι αντίδραση στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, πρότεινε συμφωνία για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κύπρο χωρίς να περιμένουν την επίλυση του Κυπριακού, όπως συνέβη μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Επισήμανε ότι η αναμονή για μια τελική λύση στο Κυπριακό δεν είναι θετική ούτε για την περιοχή ούτε για τον κόσμο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα