Τουρκία: Περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες – Γιατί στρέφονται στα all inclusive

Για πολλά χρόνια, η Τουρκία έχει γίνει αγαπημένος προορισμός των γερμανών ταξιδιώτες. Φέτος φαίνεται πως οι επισκέπτες από τη Γερμανία θα αυξηθούν σημαντικά σε σύγκριση με πριν από την πανδημία. Ο γερμανικός σύνδεσμος ταξιδίων ανακοίνωσε αύξηση του ποσοστού αγοράς της Τουρκίας από 36% σε 44% σε σχέση με το 2019. Έως τα μέσα του Μαρτίου, η Τουρκία είχε ήδη αύξηση 45% στα έσοδα σε σχέση με το 2023.

Η Τουρκία προσφέρει ελκυστικά πακέτα all-inclusive, που είναι δημοφιλή ειδικά σε περιόδους υψηλών τιμών και πληθωρισμού. Οι περισσότεροι γερμανοί στην Αττάλεια επιλέγουν ξενοδοχεία με all inclusive προσφορές, δηλώνει εκπρόσωπος του τοπικού τουριστικού συνδέσμου.

Οι Γερμανοί φαίνεται να μην ενοχλούνται από τις αυξήσεις. “Η Τουρκία ξεπέρασε ακόμη και τη Γαλλία στις διαδικτυακές αναζητήσεις φέτος”, αναφέρει εκπρόσωπος της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Expedia. Η εύκολη πρόσβαση και το ευρύ φάσμα καταλυμάτων τραβούν τους ταξιδιώτες.

Φέτος η Τουρκία περιμένει να φιλοξενήσει επτά εκατομμύρια γερμανούς παραθεριστές, παρά την αύξηση των τιμών λόγω πληθωρισμού. «Για τους Γερμανούς, οι αυξήσεις δεν είναι πρόβλημα», δηλώνει καθηγητής Τουρισμού Πανεπιστημίου.

Ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας έθεσε ως στόχο να φέρει επτά εκατομμύρια γερμανούς τουρίστες φέτος. Η Τουρκία δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει ακόμα το θέμα του υπερτουρισμού, ωστόσο προβλέπονται αλλαγές για το μέλλον προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα.

Πηγή: Deutsche Welle

Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος

δειτε ακομα

δειτε ακομα