Οι Ευρωπαίοι προτιμούν τον βορρά για τις διακοπές τους

Οι τουρίστες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναμένουν ότι τα επόμενα χρόνια θα επιλέξουν τη βόρεια Ευρώπη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, μετά τους καύσωνες που έπληξαν τη νότια Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Παράλληλα, η περιοχή της Μεσογείου παραμένει το πιο δημοφιλές τουριστικό προορισμός στην Ευρώπη, αλλά οι κρατήσεις για χώρες όπως η Δανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία αυξάνονται σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Mastercard.

Φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και ασθενέστερα νομίσματα στη Σκανδιναβία μπορεί να είναι ορισμένοι από τους παράγοντες που συμβάλλουν, αλλά η κλιματική αλλαγή αποτελεί τον κύριο παράγοντα που οδηγεί τουρίστες προς τον βορρά, σύμφωνα με την TUI, έναν από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στον κόσμο.

Επιπλέον, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στη βόρεια Νορβηγία αναφέρουν αυξημένη ζήτηση. Η περιοχή του Vesteraalen, μια νησιωτική περιοχή στη Βόρεια Νορβηγία, έχει υποδεχθεί επισκέπτες από την κεντρική και νότια Ευρώπη που αναζητούν δροσερότερο κλίμα.

Για αυτόν το λόγο, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα απευθείας αεροπορικά δρομολόγια προς τη Βόρεια Νορβηγία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα