Το οικονομικό περιοδικό Economist διατυμπάνει την πρόσκληση για αποχώρηση του Μπάιντεν

Το πρόσφατο προεκλογικό ντιμπέιτ φάνηκε να μην πηγαίνει καλά για τον Τζο Μπάιντεν, αλλά τα γεγονότα που ακολούθησαν το έκαναν ακόμη χειρότερο. Αυτή είναι η εναρκτήρια φράση του άρθρου του Economist, που δεν είναι και τόσο τίμιο με τον επίσημο. Γι’ αυτό το λόγο, στο εξώφυλλό του έχει προσθέσει ένα “πι” (όπως το «πι» που βάζουν οι γριές για να βοηθήσουν στη μετάβαση) και δίπλα γράφει: “Δεν είναι αυτός ο τρόπος να διοικείς μια χώρα” (‘No way to run a country’).

Με συναρπαστικές εκφράσεις, το περιοδικό περιγράφει τον Μπάιντεν ως έναν μπερδεμένο ηλικιωμένο που δυσκολεύεται να επικοινωνήσει αποτελεσματικά. Το άρθρο προτείνει ότι είναι καιρός ο Μπάιντεν να αποσυρθεί, αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της θέσης.

Το άρθρο σχολιάζει επίσης ότι: “Ο Μπάιντεν πρέπει να θυμόμαστε για τα κατορθώματά του και την αξιοπρέπειά του, αλλά το τρέχον κατάσταση τον υποβαθμίζει. Είναι σωστό που ορισμένοι Δημοκρατικοί ηγέτες ζητούν δημόσια την αποχώρησή του”.

Εκφράζοντας την άποψή της, το περιοδικό αναφέρει ότι “η προσπάθεια του κύρους του Μπάιντεν να αρνηθεί τις ενέργειες του είναι ανησυχητική, καθώς προξενεί ακόμη μεγαλύτερη απέχθεια, από ό,τι ήδη υπάρχει”.

Στο τέλος, το άρθρο σημειώνει ότι “ο Μπάιντεν εμφανίζεται, με την ομάδα του, ως οι σοφοί προστάτες της δημοκρατίας, αλλά οι πράξεις τους λένε το αντίθετο” καθώς “το ντιμπέιτ και οι επιπτώσεις του αποκαλύπτουν ότι ο κ. Μπάιντεν δεν είναι της ίδιας αξίας, λόγω της νοητικής ξεπερασμένης κατάστασής του και της επιμονής του να παραμένει, με υποστήριξη οικογένειας, υψηλόβαθμων στελεχών και της ελίτ των Δημοκρατικών, ότι είναι ικανός για αυτήν την μεγάλη ευθύνη”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα