ΤΙΜΕ Περιοδικό: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει δυσκολίες στον πόλεμο

Η Επίθεση που ανέμενε τόσο πολύ πέρυσι δεν πέτυχε. Η Ρωσία ανέκτησε την Avdiivka, τη μεγαλύτερη κερδοφορία της μάχης μετά από εννέα μήνες. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι οφείλει να αναγνωρίσει τη νέα πραγματικότητα. Η στρατηγική του Μπάιντεν είναι να διατηρήσει την ουκρανική άμυνα έως τις εκλογές στις ΗΠΑ, με την ελπίδα να κουράσει τις ρωσικές δυνάμεις σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο.

Αυτή η προσέγγιση μοιάζει λογική, αλλά έχει ένα σημαντικό πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά στις δημόσιες συζητήσεις. Η Ουκρανία δεσμεύεται σε άμυνα επ’ άπειρον – ακόμη και αν είναι επιτυχημένη – χάνοντας τα εδάφη που ελέγχει τώρα από τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν θα παραδώσει ποτέ εδάφη που κατόρθωσε να καταλάβει στη μάχη.

Η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει αν το εδαφικό ζήτημα θα είναι θέμα για μελλοντικές συνομιλίες, διατηρώντας ταυτόχρονα την ανεξαρτησία της, την ελευθερία και ένα μεγάλο μέρος της επικράτειάς της.

Ελπίδες για Νίκη

Οι υποστηρικτές της πλήρους ουκρανικής νίκης έχουν αισιόδοξες ελπίδες, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν τη ρεαλιστική πραγματικότητα. Η ιδέα της ουκρανικής νίκης με βομβαρδισμούς είναι ανέφικτη. Η Ουκρανία χρειάζεται στρατιωτική βοήθεια και να σταθεί σε άμυνα για να προκαλέσει απώλειες στους Ρώσους.

Ρωσική Στρατηγική

Η ρωσική στρατηγική προσπαθεί να εξαντλήσει τους Ουκρανούς και να εδραιώσει την υπεροχή της με συνεχείς επιθέσεις. Η Ουκρανία πρέπει να βρει τρόπους να αποκαταστήσει τα πλεονεκτήματά της για μια πιθανή επιτυχία στο μέλλον.

δειτε ακομα

δειτε ακομα