Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν – Τζινπίνγκ για τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας

Οι πρόεδροι της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τσακώθηκαν στο τηλέφωνο για να δουν τι γίνεται με τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες κατάλαβαν μεταξύ τους και ήταν ειλικρινείς για τα θέματα που τους απασχολούν, όπως μας πληροφόρησε και το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν θα πάει κι αυτή για μια βόλτα στην Κίνα σε λίγες μέρες, ενώ ο Άντονι Μπλίνκεν του Λευκού Οίκου θα την ακολουθήσει λίγο αργότερα για να συνεχίσουν τη συζήτηση.

Η κατάσταση αξιολογήθηκε μετά την προηγούμενη συνάντησή τους πριν λίγο καιρό, χωρίς όμως να κάνουν κάποια μεγάλη ανακοίνωση.

Ο ανταγωνισμός απαιτεί διπλωματική δράση για να διαχειριστούν οι τάσεις και να αποφευχθεί ένας πιθανός καβγάς, όπως εξηγήθηκε.

Αν και ο διάλογος ανανεώθηκε, υπάρχουν ακόμα συγκρούσεις μεταξύ των χωρών, ειδικά γύρω από οικονομικά και πολιτικά θέματα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Μπάιντεν ζήτησε ειρήνη και σταθερότητα για την Ταϊβάν και τη Νότια Σινική Θάλασσα, θέματα που παραμένουν επίκαιρα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν την κουβέντα χωρίς να κάνουν μεγάλες κινήσεις στην παρούσα φάση. Πάμε να δούμε τι θα γίνει!

δειτε ακομα

δειτε ακομα