Τέξας: Μια τριών ετών κοπέλα πυροβόλησε την τετράχρονη αδερφή της και την σκότωσε.

Στο Τέξας των ΗΠΑ συνέβη μια τραγωδία όταν μια 3χρονη πυροβόλησε κατά λάθος την 4χρονη αδερφή της, τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε διαμέρισμα στο Χιούστον την Κυριακή, όπου βρίσκονταν τα δύο παιδιά με τους γονείς τους και φίλους τους. Τα παιδιά ξέφυγαν από την προσοχή των ενηλίκων και συνέβη το κακό. Η οικογένεια άκουσε έναν πυροβολισμό και έτρεξε στο δωμάτιο, όπου βρήκαν το 4χρονο κορίτσι πεσμένο στο πάτωμα αναίσθητο.

Ο σερίφης της κομητείας Χάρις Εντ Γκονζάλες δήλωσε ότι το 3χρονο κορίτσι πυροβόλησε την 4χρονη κατά λάθος και φαίνεται να είναι ακούσιο. Είναι μια ακόμα τραγική ιστορία ενός παιδιού που αποκτά πρόσβαση σε ένα πυροβόλο όπλο και βλάπτει κάποιον άλλο, είπε ο σερίφης. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πολύ πιθανό να απαγγελθούν κατηγορίες σε ενήλικες.

Σύμφωνα με την ομάδα που υποστηρίζει τον έλεγχο των όπλων, “Everytown Research & Policy”, μεταξύ 2015 και 2020 υπήρξαν τουλάχιστον 2.070 ακούσιοι πυροβολισμοί από παιδιά κάτω των 18 ετών με αποτέλεσμα 765 θανάτους και 1.366 τραυματισμούς. Περίπου το 39% αφορούσε πυροβολισμό από παιδί 9 ετών ή μικρότερο. Οι τραυματισμοί που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα ξεπέρασαν τα τροχαία ατυχήματα και έγιναν η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ ατόμων ηλικίας 1 έως 19 ετών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του 2022 που δημοσιεύτηκε στο “The New England Journal of Medicine”.

δειτε ακομα