Τελέστηκε μνημόσυνο για τον πρώην βασιλιά Κωνσταντίνο στο Κάστρο Γουίνδσορ – Ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ απών

Σήμερα, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τον πρώην βασιλιά Κωνσταντίνο, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Γουίνδσορ. Παρευρέθηκε η βασίλισσα Καμίλα μαζί με άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών.

Η οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, δεδομένου του στενού δεσμού του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου με μέλη του βρετανικού βασιλικού οίκου, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Γουίλιαμ, του διαδόχου του θρόνου της Μ. Βρετανίας.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, που είχε προγραμματίσει να μιλήσει στο μνημόσυνο του νονού του, ακύρωσε την εμφάνισή του τελευταία στιγμή λόγω προσωπικών λόγων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η σύζυγος του Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, και όλη η οικογένειά του. Επίσης, παρευρέθηκε ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας.

Ο βασιλιάς Κάρολος βρισκόταν στο Κάστρο Γουίνδσορ νωρίτερα, αλλά αποχώρησε πριν από την έναρξη της λειτουργίας, ενώ η δεξίωση που ακολούθησε οργανώθηκε από τη βασίλισσα Καμίλα.

Στην εκδήλωση ανέγνωσαν αποσπάσματα οι τέσσερις γιοι του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου και ο λόρδος Σόαμς πραγματοποίησε μνημόσυνη ομιλία. Παρευρέθηκαν συνολικά 330 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη γαλαζοαίματων οικογενειών και φίλοι της βασιλικής οικογένειας.

Η τελετή χοροστατούσε από τον Πρεσβύτερο του Ουίνδσορ και συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος της Μ. Βρετανίας. Αύριο θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας στο Bayswater του δυτικού Λονδίνου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα