Συγκρούσεις ανάμεσα σε ισραηλινούς στρατιώτες και Παλαιστίνιους κατά την διάρκεια εφόδου στη Ραμάλα

Συγκρούσεις ξέσπασαν τις πρώτες ώρες της ημέρας αναμεσα σε μονάδες του ισραηλινού στρατού και Παλαιστίνιους στην Ραμάλα, κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η επίθεση είχε σκοπό να κατεδαφιστεί το σπίτι ενός δράστη επίθεσης, σύμφωνα με τον Τσαχάλ.

Οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters είδαν μια μεγάλη οχηματοπομπή του ισραηλινού στρατού να φτάνει στην καρδιά της Ραμάλα, και κατόπιν Παλαιστίνιους να συγκεντρώνονται στην περιοχή. Νεαροί Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες στους ισραηλινούς στρατιώτες, που απάντησαν με πραγματικά πυρά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα που ρίχνουν στο πλήθος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, τουλάχιστον έξι άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, δύο από τους οποίους υπέστησαν τραύματα από σφαίρες.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ χαρακτηρίζει την πολιτική κατεδάφισης σπιτιών φερόμενων ως δράστες επιθέσεων τιμωρητική και αποτρεπτική.

Τα γεγονότα συνέβησαν λίγες ώρες μετά την συνάντηση του Χάντι Αμρ, ειδικού επιτετραμμένου των ΗΠΑ στους Παλαιστίνιους με τον Χουσέιν Αλ Σέιχ, ανώτερο παλαιστίνιο αξιωματούχο.

Η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει μπει εδώ και καιρό σε περίοδο αιματηρής κλιμάκωσης. Συνολικά, τουλάχιστον 158 Παλαιστίνιοι, 20 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί στα πλαίσια της σύρραξης, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις των δύο πλευρών.

δειτε ακομα