Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Ο στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Άμυνας στην νέα κυβέρνηση της Τουρκίας υπό τον Ερντογάν. Ήταν πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, διαδεχόμενος τον Χουλουσί Ακάρ από τον Ιούλιο του 2018 ως σήμερα.

Γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1954 και ξεκίνησε τη στρατιωτική του σταδιοδρομία στην χερσαία δύναμη το 1974. Σπούδασε στην Τουρκική Στρατιωτική Ακαδημία και υπηρέτησε σε διάφορους λόχους πεζικού και σηματοδοτών για δέκα χρόνια. Αποφοίτησε από την Τουρκική Ακαδημία Πολέμου το 1986 με άριστα και απέκτησε τον βαθμό του επιτελή. Προήχθη σε ταξίαρχο το 2001 και υπηρέτησε ως διοικητής της 10ης Ταξιαρχίας Πεζικού και του Τμήματος Οργάνωσης και Συντονισμού του Γενικού Επιτελείου.

Προήχθη σε υποστράτηγο το 2008 και ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιτελείου και στη Σχολή Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Πληροφοριακών Συστημάτων του TAF στην Άγκυρα. Διετέλεσε αρχηγός πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων από το 2011 έως το 2013, στη συνέχεια υπηρετόντας ως υπαρχηγός Επιτελείου από το 2013. Στις 10 Ιουλίου 2018 διορίστηκε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ο 30ός Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Τουρκίας, διαδεχόμενος τον Χουλουσί Ακάρ.

Επί του παρόντος είναι παντρεμένος με τη Ντεμέτ Γκιουλέρ, με την οποία έχει ένα παιδί και δύο εγγόνια.

Ο στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία στον τομέα της άμυνας και να διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια της χώρας.

δειτε ακομα