Μειωμένη στο 26% η δημοτικότητα του προέδρου Μακρόν – Δημοσκόπηση

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους δεν είναι ικανοποιημένοι με τον πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, κυρίως λόγω της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα Journal Du Dimanche.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μόνο το 26% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένοι με τον πρόεδρο της χώρας. Παρόλο που το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δεν είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, η δημοτικότητα του Μακρόν είχε πέσει στο 23% τον Δεκέμβριο του 2018 κατά τη διάρκεια της κρίσης των «Κίτρινων Γιλέκων». Ωστόσο, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022, όπου επανεξελέγη πρόεδρος, η δημοτικότητά του έχει μειωθεί κατά 15 μονάδες.

Από τους 72% που εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο, το 47% δηλώνει ότι είναι «πολύ δυσαρεστημένο», καταγράφοντας αύξηση κατά επτά μονάδες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στο διάστημα 14-21 Απριλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.955 ατόμων. Το περιθώριο σφάλματος ανέρχεται στο 1-2,3%.

δειτε ακομα