Σούμερ: Η Τουρκία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια, οι ΗΠΑ πρέπει να αντισταθούν

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Τσακ Σούμερ, η Τουρκία αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια. Ο κ. Σούμερ πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να αντισταθούν στην επιθετικότητα της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με παράγοντες της ομογένειας, ο Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι η πώληση των F-16 στην Τουρκία πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά από το Κογκρέσο, καθώς θα κρίνει κατά πόσο η συμφωνία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Στη συνέχεια, ο γερουσιαστής εξέφρασε την αντίθεσή του στην άποψη ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εμπιστεύονται την Τουρκία ότι σέβεται τους παγκόσμιους κανόνες και τη διεθνή τάξη. Αντίθετα, πιστεύει ότι και οι διεθνείς κοινότητες θα πρέπει να προχωρήσουν σε διπλωματικές ενέργειες για να διασφαλίσουν την ευθύνη της Τουρκίας για τυχόν αδικήματα που μπορεί να διαπράξει.

Συνολικά, ο Τσακ Σούμερ πιστεύει ότι η Τουρκία αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια του πλανήτη και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αντιδράσουν άμεσα.

δειτε ακομα