Σουδάν: Προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων – Αγωνία για τους δύο τραυματίες

 

Οι Έλληνες που βρίσκονται στο Σουδάν παραμένουν εγκλωβισμένοι καθώς η κατάσταση στη χώρα εξακολουθεί να είναι ανησυχητική. Σύμφωνα με τον επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στο Χαρτούμ, Γεράσιμο Παγουλάτο, οι Έλληνες βρίσκονται ασφαλείς στα σπίτια τους με τρόφιμα, νερό και πετρέλαιο από τις γεννήτριες, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες.

Ωστόσο, οι δύο Έλληνες τραυματίες που κατάφεραν να διαφύγουν από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο χρειάζονται άμεση βοήθεια. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην κυκλοφορία καθώς και στην εξεύρεση φαρμάκων και νοσοκομειακής περίθαλψης, γίνονται προσπάθειες από την ελληνική κοινότητα και από τα παιδιά που έχουν την ευθύνη να τους βοηθήσουν.

Η ελληνική πολιτεία έχει επισημάνει την ανάγκη για συντονισμό των κρατών-μελών της ΕΕ για τον άμεσο και ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, αναφέρει ότι υπάρχουν προετοιμασίες για εκκένωση των Ελλήνων, όταν οι συνθήκες επιτρέψουν την προσέγγιση του αεροδρομίου.

Έως στιγμής, περίπου 20.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Σουδάν για να σωθούν από τις εχθροπραξίες.

δειτε ακομα