Σούνακ: Η Δύση πρέπει να είναι αποφασιστική στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Οι δυτικοί ηγέτες θα πρέπει να δείξουν περισσότερη αποφασιστικότητα στο θέμα της κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που παγώθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ.

Σε άρθρο του στην Sunday Times, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει την ανάγκη για περισσότερο οπλικό εξοπλισμό και βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ο Σούνακ επισημαίνει ότι πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί στην κατάσχεση πολλαπλών δισεκατομμυρίων από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Πρόσφατα, ο βρετανός υπουργός Επενδύσεων συζήτησε το θέμα με αξιωματούχο των ΗΠΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο.

Το 2022, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και ο Καναδάς πάγωσαν περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής τράπεζας αξίας περίπου 300 δισ. δολαρίων.

Η G7 εξετάζει το ενδεχόμενο κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την αποζημίωση των καταστροφών από τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Σούνακ προτρέπει τις ΗΠΑ να συνεχίσουν την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δεσμεύτηκε να επενδύσει στην παραγωγή πυρομαχικών για την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα