Σοϊγκού: Ορθώθηκε και πάλι οριοθετημένο το ρωσικός έδαφος μετά από απόπειρα επίθεσης της Ουκρανίας στη Ζαπορίζια

 

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκρούσουν μια ουκρανική επίθεση στη Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, καθώς το Κίεβο δηλώνει έτοιμο να εξαπολύσει αντεπίθεση για να ανακτήσει τα εδάφη που έχασε από τους Ρώσους.

«Σήμερα στη 1.30 τα ξημερώματα, στη ζώνη της Ζαπορίζια, ο εχθρός επιχείρησε να διασπάσει την άμυνά μας με (…) έως 1.500 άνδρες και 150 θωρακισμένα οχήματα», δήλωσε ο υπουργός Σοϊγκού, σημειώνοντας ότι «ο εχθρός υπέστη βαριές απώλειες».

Ο Σοϊγκού ανέφερε ότι μετά από δίωρη μάχη, ο εχθρός έχασε 30 άρματα, 11 οχήματα μάχης πεζικούς και έως 350 άνδρες. Παρόλο που δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητες πηγές, το Κίεβο δεν έχει κάνει καμία επίσημη αναφορά στο θέμα αυτό.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Κίεβο προετοιμάζεται για μια μεγάλη αντεπίθεση με στόχο να ανακτήσει τα ουκρανικά εδάφη που κατέλαβε η Μόσχα, μεταξύ των οποίων και την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Παρατηρητές εκτιμούν ότι η αύξηση των «επιθετικών επιχειρήσεων» του Κιέβου κατά μήκος της γραμμής του μετώπου κατά τους τελευταίους μήνες αποτελεί προειδοποίηση για την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση.

δειτε ακομα