Η Τράπεζα της Κοιλάδας του Σιλικόνης: Οι Δημοκρατικοί βουλευτές υποψιάζονται για τον ρόλο της Goldman Sachs.

Μια ομάδα Δημοκρατικών βουλευτών απευθύνει επιστολή στις ρυθμιστικές αρχές και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας να διερευνηθεί ο ρόλος της Goldman Sachs Group Inc στην κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank. Η επιστολή υπογράφεται από τον βουλευτή Άνταμ Σιφ και άλλα 19 μέλη του Κογκρέσου της Καλιφόρνιας και απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) Γκάρι Γκένσλερ και τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) Μάρτιν Γκρίνμπεργκ. Οι βουλευτές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τον ρόλο της Goldman Sachs Group στην παροχή συμβουλών στην SVB και την αγορά του χαρτοφυλακίου ομολόγων της.

Την περασμένη Παρασκευή, οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας έκλεισαν την SVB και ανέθεσαν τη διαχείριση στον FDIC. Σήμερα, η μητρική εταιρεία SVB Financial Group ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα. Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν την κατάρρευση της SVB, τη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ μετά την πτώχευση της Washington Mutual το 2008. Οι βουλευτές θέλουν να διερευνηθεί αν η Goldman Sachs λειτούργησε τηρώντας «απόσταση ασφαλείας» ως σύμβουλος της SVB.

Η SVB αποκάλυψε τον ρόλο της Goldman Sachs ως αγοράστριας του χαρτοφυλακίου ομολόγων της στις 14 Μαρτίου, την τελευταία ημέρα των τεσσάρων εργάσιμων που δίνει η SEC για να δημοσιοποιούνται τέτοιες πληροφορίες, σύμφωνα με τους βουλευτές. Η Goldman Sachs δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα σχολιασμού της επιστολής των βουλευτών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα