Σιγκαπούρη: Εκτέλεσαν άνδρα 46 ετών για διακίνηση κάνναβης

Ένας υπήκοος Σιγκαπούρης, 46 ετών, με το όνομα Ταγκαράτζου Σούπια δικάστηκε και καταδικάστηκε στην εσχάτη φόρμα της ποινής για την πώληση κάνναβης στο παρελθόν. Οι αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι εκτέλεσαν τον 46χρονο δι’ απαγχονισμού, απορρίπτοντας τις παγκόσμιες εκκλήσεις για την αναθεώρηση της υπόστασης και την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ο άνδρας συνελήφθη για τη διακίνηση ενός κιλού κάνναβης, αλλά ορισμένοι εκφραστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής για τον Αγώνα κατά των Ναρκωτικών, Ρίτσαρντ Μπράνσον, κρίνουν ότι δεν είχε καμία σχέση με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών που του καταλογίστηκε. Οι αρχές της Σιγκαπούρης απέρριψαν τις παγκόσμιες εκκλήσεις να αναθεωρήσουν το καθεστώς της θανατικής ποινής και κατήγγειλαν το κ. Μπράνσον για παντελή έλλειψη σεβασμού στους δικαστές και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποσότητα της κάνναβης είναι το διπλάσιο της ποσότητας που επισύρει θανατική ποινή στη Σιγκαπούρη, γεγονός που οδηγεί τη χώρα στο να έχει τις αυστηρότερες ποινές για τα ναρκωτικά στον κόσμο.

Οι θανατικές καταδίκες εξακολουθούν να ισχύουν σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, παρόλο που πολλές χώρες απέχουν από αυτήν την ποινή.

δειτε ακομα