Σερβία: Απειλεί με Αποχώρηση από το EURO 2024 Ζητώντας Τιμωρία για Αλβανία και Κροατία

Η Σερβία απειλεί πως ίσως δεν συνεχίσει να συμμετέχει στο EURO 2024, εκτός αν ληφθούν μέτρα για τα επεισόδια στον αγώνα Κροατίας-Αλβανίας. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στο Αμβούργο, έγιναν ανάκριβα συνθήματα για τους Σέρβους, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας της Σερβικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι θα ζητηθεί αντίδραση από την UEFA. Αναφέρθηκε ότι μπορεί να εγκαταλείψουν τη διοργάνωση, αν δεν ληφθούν μέτρα. “Θα απαιτήσουμε τιμωρίες για τις Ομοσπονδίες και των δύο χωρών,” δήλωσε στη σερβική τηλεόραση.

Το γεγονός που ξεχωρίζει είναι η αφαίρεση της διαπίστευσης του Κοσοβάρου δημοσιογράφου. Αυτός επικρατούσε τη γνωστή χειρονομία με τον δικέφαλο αετό και προκάλεσε το κοινό κατά τη διάρκεια του αγώνα Αγγλία-Σερβία.

Οι εθνικιστικές εντάσεις στα Βαλκάνια φαίνεται να βρίσκονται σε απόγειο στο φετινό EURO. Η UEFA έχει ήδη επιβάλλει πρόστιμα σε ομάδες λόγω επεισοδίων και εθνικιστικών συμβόλων. Αλβανία και Σερβία τιμώρηθηκαν με πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα