Ο Σέιμουρ Χερς δηλώνει ότι ο Μπάιντεν ήταν υπεύθυνος για την ακύρωση των αγωγών Nord Stream και το έκανε για να τιμωρήσει τον Σολτς.

Σύμφωνα με τον βραβευμένο με Πούλιτζερ δημοσιογράφο Seymour Hersh, ο Τζο Μπάιντεν ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream προκειμένου να τιμωρήσει τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, για την απροθυμία του να προμηθεύσει με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Hersh, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πήγαινε καλά και ο πρόεδρος Μπάιντεν φοβόταν ότι ο καγκελάριος Scholz δεν ήθελε να επενδύσει σε ακόμα περισσότερα όπλα και εξοπλισμό προς την Ουκρανία. Ο Hersh υποστήριξε ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι κόπηκε μια σημαντική πηγή ενέργειας της Δυτικής Ευρώπης.

Ο Hersh αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος Μπαίντεν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συζήτησαν για την πράξη δολιοφθοράς κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Ουάσιγκτον τον Μάρτιο 2023. Σύμφωνα με τον Hersh, υπήρξε εκτενής συζήτηση για το θέμα των αγωγών, προκειμένου να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη. Ο Hersh επικαλούμενος υψηλά ιστάμενη πηγή με γνώση του θέματος και με πρόσβαση σε διπλωματικές πληροφορίες αποκάλυψε, πως υπήρξε εκτενής συζήτηση για το θέμα των αγωγών, προκειμένου να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη. Ο Hersh υποστήριξε ότι από το φθινόπωρο του 2022, ο Γερμανός καγκελάριος υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να αποκρύψει πληροφορίες σχετικά με τις εκρήξεις του Nord Stream.ο που αποκάλυψα για το ποτάζ, και αυτό είναι κάτι που έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν», δήλωσε ο Σέιμουρ Χερς, γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σύμφωνα με αυτόν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εμπλέκεται στις προσπάθειες να αποκρύψει πληροφορίες σχετικά με το ποτάζ.

Ο Σέιμουρ Χερς επισημαίνει ότι ο Σολτς εμπλέκεται στην υποστήριξη της συγκάλυψης του σαμποτάζ από το περασμένο φθινόπωρο. Επιπλέον, ο Αμερικανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ζητήθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ και την αντίστοιχη γερμανική να προετοιμάσουν μια εναλλακτική εκδοχή για την καταστροφή των αγωγών Nord Stream 2.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2023, ο Χερς αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ διεξήγαγαν επιχείρηση σαμποτάζ κατά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, με τη βοήθεια δυτών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και Νορβηγών ειδικών. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από εννέα μήνες διαβουλεύσεων με αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας και είναι αποτέλεσμα του παρανοϊκού μίσους της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και τον κομμουνισμό.

Ο Σέιμουρ Χερς κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από το υλικό που αποκάλυψε σχετικά με το ποτάζ και ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι «πλήρως ανόητη».Ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι έγραψε ένα άρθρο που περιείχε πολλές αποκαλύψεις.

δειτε ακομα