Ρωσία: Πρώτη εμφάνιση Γκερασίμοφ μετά την εξέγερση της Wagner

Ο Βαλέρι Γκερασίμοφ, αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, παρουσιάστηκε από το υπουργείο Άμυνας να ακούει μια αναφορά για ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις, σε πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την ανταρσία της 24ης Ιουνίου.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τον εικονίζει σε μια σύσκεψη την Κυριακή, με την ιδιότητα του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την αναφορά, αναφέρεται ότι η Ρωσία απέτρεψε μια ουκρανική πυραυλική επίθεση στη Κριμαία και στις περιοχές Ροστόφ και Καλούγκα την Κυριακή. Η Ρωσία είχε ενσωματώσει την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014.

<img class="alignnone wp-image-1332777 size-full" src="https://cdn.pagenews.gr/wp-content/uploads/2023/06/wagner-group-russia-ukraine-ap-jt-230201_1675296137713_hpMain_16x9_1600.jpg” alt=”” width=”1600″ height=”900″>

Χάνει το πρόσταγμα στην Ουκρανία;

Ρώσοι “πολεμικοί ανταποκριτές” και προπαγανδιστές τις προηγούμενες ώρες μιλούσαν για την απομάκρυνση του Γκερασίμοφ από τη διοίκηση στην Ουκρανία. Ο συνταγματάρχης Μικαΐλ Τεπλίνσκι ανέλαβε να τον αντικαταστήσει. “Ο Γκερασίμοφ θα παραμείνει επικεφαλής του ρωσικού στρατού ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, αλλά η συνολική ευθύνη για τον πόλεμο πέφτει τώρα στον Τεπλίνσκι, διοικητή των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων της χώρας”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Z-media αναφέρει ότι η πιθανή απομάκρυνση του Γκερασίμοφ μπορεί να συνδέεται με την ανταρσία της Wagner και την αποτυχημένη στρατιωτική στρατηγική. Έτσι, από την έναρξη της “ειδικής επιχείρησης”, ο Πούτιν έχει αλλάξει τον διοικητή του “δεύτερου στρατού” τουλάχιστον τέσσερις φορές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα