Ρωσία: Οι αριθμοί των απελάσεων αυξήθηκαν φέτος στην Ρωσία

Από την αρχή του έτους, η Ρωσία έχει απελάσει περίπου 30.000 ξένους, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με πέρυσι. Ανάμεσά τους, απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ρωσία σε περίπου 100.000 άτομα. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, Ιρίνα Βολκ, ανέφερε αυτά τα στοιχεία.

Το προηγούμενο έτος, σχεδόν 110.000 ξένοι απελάθηκαν από την χώρα.

Κατά το 2023, συμπληρώθηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια αναφορές για εγκλήματα εναντίον ξένων, με 700.000 μόνο στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως μας ενημέρωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με αυτήν, τον τελευταίο χρόνο μειώθηκε κατά 21% ο αριθμός των σοβαρών εγκλημάτων που διέπραξαν ξένοι πολίτες.

Χθες, η Κρατική Δούμα ενέκρινε πρώτη φορά ένα σύνολο νομοσχεδίων που ενισχύουν τους ελέγχους στη μετανάστευση και επεκτείνουν τις αρμοδιότητες της αστυνομίας.

Το νομοσχέδιο παρέχει στην αστυνομία τη δυνατότητα να απελάει ξένους από την Ρωσία σε περιπτώσεις παραβάσεων. Επιπλέον, προβλέπεται το καθεστώς απέλασης για ξένους που έχουν ακυρωθεί οι άδειές τους.

Οι ανακριτές απαίτησαν αυστηρότερα μέτρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, με αποτέλεσμα τη μαζική απέλαση όσων δεν είχαν την απαραίτητη ταυτότητα και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα των επιστρεφόντων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα