Ρωσία: Η FSB ανακοινώνει την απόσυρση της δίωξης κατά της Wagner για την εξέγερση

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσαν επίσημα ότι αποσύρουν την δίωξη κατά της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner για τη συμμετοχή της σε μια εξέγερση, αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, η δίωξη τερματίσθηκε καθώς οι αυτουργοί σταμάτησαν τις ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διάπραξη εγκλήματος.

Μαζί με αυτό, συμφωνήθηκε ότι οι μαχητές της Wagner που συμμετείχαν στην εξέγερση δεν θα διωχθούν και θα επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Παράλληλα, η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner ετοιμάζεται να παραδώσει στο υπουργείο Άμυνας βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Η αντίδραση του Λευκορώσου προέδρου Aleksandr Lukashenko όπου έθεσε τον λευκορωσικό στρατό σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας, δείχνει την ανησυχία που προκλήθηκε από την εξέγερση της Wagner. Ο αρχηγός της Wagner, Evgeny Prigozhin, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, θα παραμείνει στη Λευκορωσία καθώς συμφώνησε να βάλει τέλος στην εξέγερση.

δειτε ακομα