Πρόκληση αντιδράσεων με δήλωση ισραηλινού υπουργού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ρίψης ατομικής βόμβας στη Γάζα [βίντεο]

Μία δήλωση ενός υπουργού του Ισραήλ προκάλεσε άμεση αντίδραση από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς αυτός δήλωσε ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας είναι μία «εναλλακτική επιλογή».

Ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς, Αμιτσάι Ελιγιάχου, δήλωσε σε μία συνέντευξη ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τις αντιποίνων που έχουν δώσει οι Ισραηλινές δυνάμεις εναντίον των παλαιστινιακών επιθέσεων. Σε απάντηση σε μία ερώτηση σχετικά με το αν η λύση για αυτόν θα ήταν η ρίψη μιας πυρηνικής βόμβας στη Γάζα για να την καταστρέψει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο, ο υπουργός απάντησε: «είναι μία εναλλακτική επιλογή».

Το γραφείο του Νετανιάχου αντέδρασε αμέσως, εκδίδοντας μια ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και προσθέτει ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να προφυλακίσει τους αμάχους στη Γάζα.

Επιπλέον, ο Νετανιάχου ανέστειλε τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις μέχρι νεωτέρας.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο υπουργός ανάρτησε ένα μήνυμα στην πλατφόρμα Χ, τονίζοντας ότι η δήλωσή του για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα