Πούτιν προς μαθητές: Όπως στον Β’ Παγκόσμιο, είμαστε ανίκητοι

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, διαβεβαίωσε σήμερα τους μαθητές ότι η Ρωσία είναι “ανίκητη”, όπως και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μιλώντας για την αποφασιστικότητα του λαού της Ρωσίας, είπε ότι είναι αδύνατο να νικηθεί ένας λαός με τέτοιο ψυχικό σθένος.

Ο Πούτιν εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον παππού του, ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει την αποφασιστικότητά του ακόμα και μετά τον χαμό της συζύγου του κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο παππούς του Πούτιν είχε δώσει εντολή στον γιο του να νικήσει τους εχθρούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο Πούτιν συνεχίζει να κάνει παραλληλισμούς μεταξύ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της παρούσας εισβολής της Ουκρανίας. Από την πλευρά του, η Ρωσία παρουσιάζει την εισβολή ως μια υπαρξιακή μάχη και κατηγορεί την Ουκρανία ότι στην υπηρεσία της Δύσης βρίσκονται νεοναζί που έχουν ως στόχο να καταστρέψουν τη Ρωσία.

Η συνάντηση του Πούτιν με τους μαθητές πραγματοποιήθηκε για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και την έναρξη των μαθημάτων πατριωτικής εκπαίδευσης που εισήχθησαν στο σχολικό πρόγραμμα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα